Nostakaa päänne

Nostakaa päänne
Nostakaa päänne ,te portit, nostakaa päänne, te ikuiset ovet, kunnian kuninkaan käydä sisälle!
Kuka on se kunnian kuningas? Hän on Herra Sebaot, hän on kunnian kuningas. Sela.
Ps.24:7 ja 10

Daavidin kaupunki

Jerusalem, näkymä Öljymäeltä Kidronin laakson yli

Kultainenportti. Suljettu, muurattu umpeen v.1530 juutalaisten ja kristittyjen toimesta.Muslimit tehneet hautausmaan portin eteen.
Hes.44:1-2

Kuka on se kunnian kuningas?

Psalmi 24:10 vastaa; kunnian kuningas on Herra Sebaot ,hän on kunnian kuningas. Sela
Viite ohjaa Sakarja 9:9-10,missä profeetta kirjoittaa; ”Iloitse suuresti, tytär Siion, riemuitse, tytär Jerusalem, sillä sinun kuninkaasi tulee sinulle! Vanhurskas ja auttaja hän on.On nöyrä ja ratsastaa aasilla,aasin tamman varsalla.
Ja minä hävitän vaunut efraimista ja hevoset Jerusalemista.Sodan jousi hävitetään,ja hän julistaa rauhan kansoille.Ja hänen hallituksensa ulottuu merestä mereen,Eufrat-virrasta maan ääriin”.


Palmusunnuntaina kristikansa muistelee Herramme Jeesuksen riemullista ratsastusta Öljymäeltä Jerusalemiin juutalaisen pääsiäisjuhlan alla! Kansa kyseli, kuka hän on? Oppineet tutkailivat samaa asiaa kirjoitusten pohjalta ja myöhemmin,pääsiäisvalmistelujen edetessä,Pontius Pilatus kuulusteluissaan kysyi silloin jo vangitulta Jeesukselta,onko hän juutalaisten kuningas?!Jeesus vastasi ,ettei hänen kuninkuutensa ollut tämän maailman kuninkuutta! Joh.12:12-16 ,Matt.21:1-16 ,Joh.18:33-37.

Virsi 1
Hoosianna, Daavidin poika, kiitetty olkoon hän! Kiitetty Daavidin poika, joka tulee Herran nimeen.


Jaffaportti
Sisään käynti lännestä tultaissa.
V.1917 brittikenraali Edmund Allenby saapui hevosella ratsastaen Jaffaportille,laskeutui ratsailta ja meni kävellen sisään; ”kunnioituksesta Pyhää kaupunkia kohtaan, jonne Herrani on ratsastanut sisään aasilla”
!